”svensk ojämlikhet ökar snabbast i västvärlden”

14896234483_6d5fcfeeff_z

Foto: Anders Löwdin

Stefan Löfven höll ett mycket engagerat tal idag i Vasaparken. Han inledde med att tala om Rysslands brott mot folkrätten,  att IS utgör ett fruktansvärt hot mot människoliv och människovärdet, om Gaza och Palmecentrets insamling och han uttryckte sin avsky mot den antisemitism. När det gäller Sverige så tycker jag att beskrivningen nedan från talet om hur skillnaderna  växer är i Sverige är mycket träffande:

”Men en sorg, som går genom så många samtal, brev och mail just nu, är berättelserna om hur skillnaderna i Sverige växer. Mellan stad och land. Förort och innerstad. Arbetande och arbetssökande. Mellan kvinnor och män, och mellan generationer.

Det är så många som är rädda att de här sprickorna ska slita isär Sverige.Jag är också rädd för det. Och när regeringen väljer att slå in kilar i de här sprickorna, så blir jag rent ut sagt arg.

När de väljer att sänka skatten, mest för de som har mest, oavsett hur mycket arbetslösheten stiger eller skolresultaten sjunker. När de väljer att straffa människor för att de söker arbete eller är sjuka, och beskatta pensionärer hårdare, oavsett hur många människor som slår larm om sin situation.

De har ju valt det här. Och nu siffertrixar de, grillar korv och dansar disco medan svensk ojämlikhet ökar snabbast i västvärlden! ”

 

SvT SR

Taggar: , , ,
Notice: compact(): Undefined variable: limits in /customers/2/a/c/annavikstrom.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853 Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /customers/2/a/c/annavikstrom.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/2/a/c/annavikstrom.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4382 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/2/a/c/annavikstrom.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4382 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/2/a/c/annavikstrom.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4382

Kommentera Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/2/a/c/annavikstrom.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4382

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*