Stopp på vinstjakten i skolorna

Tanken jag fick när jag lyssnade på tjejerna som stod framför mig var att så här borde det inte få vara. Inte i vår kommun, inte i någon kommun i landet. Tjejerna pratade på om sin skola och den enda fråga de hade fått var ”vilken skola går ni i?”. Det de sade var förbluffande. ”Vi går i en dålig skola. De har inte läromedel så det räcker till alla, så man hänger inte med i ämnet. De gör stenciler. Det är en fattig skola, de har inte råd”.   Vad pratar de om för skola? Var det en stackars kommunal skola i någon avsides del av kommunen med bristande elevunderlag? Nej, de gick i Vittra i Sollentuna – en skola centralt i Sollentuna som ingår i Sveriges största friskolekoncern, Academedia. Jaha, de hade inte råd med läromedel och eleverna tyckte att skolan var dålig. Det var för övrigt inte de enda som kom till oss denna dag och pratade om samma skola med negativa kommentarer, utan det var elever från flera olika årskurser.

Det har skrivits spaltkilometer om Academedia och alla deras bolag i media. T e x här om att elevernas skolpeng blir vinst i riskkapitalbolag och om hur de mörkar vinsten, om hur de tar ut 6300:. per elev i Lärarnas tidning osv.

Jag tror att poängen har gått fram om hur de här skolorna agerar. I slutänden så står här elever som uppfattar att deras skola är fattig och inte har råd med läromedel så att de klarar av sina ämnen på ett bra sätt – de känner oro, och det har gått 5 dagar på den nya terminen.

Det måste bli ett slut på vinstjakten.

 

 

Taggar: , , , , ,
Notice: compact(): Undefined variable: limits in /customers/2/a/c/annavikstrom.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853 Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /customers/2/a/c/annavikstrom.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/2/a/c/annavikstrom.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4382 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/2/a/c/annavikstrom.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4382 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/2/a/c/annavikstrom.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4382

Kommentera Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/2/a/c/annavikstrom.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4382

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*