Nu läggs Trollholmens skola ner – ger många barn orimligt lång skolväg

På barn- och ungdomsnämndens sammanträde den 23 oktober (imorgon, när detta skrivs) finns ett ärende om att lägga ner Trollholmens skola i Rotsunda gård med på dagordningen. Trollholmen ingår i  enheten ”Utbildning Rotebro”. Om beslutet verkställs så finns det ingen kommunal skola och ingen skola med grundskolans högre årskurser öster om järnvägen i Rotebro, d v s i Rotsunda och Rotsunda gård. Jag förstår den oro som många elever och föräldrar nu uttrycker. Jag delar deras uppfattning om att det ger orimliga konsekvenser att lägga ner Trollholmen
 
Trollholmen blir den fjärde skolan som läggs ner under Maria Stockhaus (M) tid som ansvarig för Sollentunas skolor. Även denna gång handlar det om att den enskilda skolan inte går runt ur ett strikt ekonomiskt perspektiv då antalet elever minskat. Det krävs ett nytt sätt att se på skolornas ekonomi, där man också väger in nyttan av att ha skolor i barnens närområde. Sollentuna är en expansiv kommun och skolor måste finnas i alla kommundelar. 
 
Jag vet att föräldrarådet i Trollholmen har lagt ned ett otroligt stort arbete med att försöka förmå politiker och tjänstemän att satsa på Trollholmens skola för att den ska växa sig större och kunna vara kvar.  Tyvärr har det inte hjälpt. Vi i oppositionen har också förgäves drivit frågan om satsningar på Trollholmen så länge jag känner till men majoriteten har en annan agenda.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*