Ljusmanifestation för öppenhet, demokrati och engagemang, Sergels torg 29 juli

Det var en mycket värdig minnesstund. Ingvar Carlsson talade, som vanligt med stort engagemang och kraft. Och Jonas Gardell också – om att morden i Oslo och Utøya var politiska mord. Och att vi ska arbeta i deras ställe.Mona Sahlin avslutade med orden: ”Brinn, hjärta brinn!” Och att vi ska försvara demokratin, att politik är på allvar, vilket vi har vi blivit påminda om. Jag skulle gärna vilja höra hennes tal igen i sin helhet, som var mycket bra och som hon givetvis höll utan manuskript. Hon fick långa och varma applåder. Många politiska ungdomsförbund var där och tände ljus, och sade några ord. LFU och miljöpartiets ungdomsförbund kunde inte komma. Som jag uppfattade det så fick många talare ett väldigt stort stöd av alla oss som  kommit dit. Och det var väldigt många. Det krävs många personer för att fylla Sergels torg, det har många arrangörer fått uppleva genom åren. Men det var som kan ses på bilderna, väldigt mycket folk. Sarah Dawn Finer och Laleh sjöng. Efter talen kunde alla tända ljus och lämna sina blommor.
SSU har en insamling till återuppbyggnaden av Utøya som man kan bidra till om man vill. Och nu är tiden att gå med i ett politiskt parti, eller engagera sig på annat sätt för ett demokratiskt och öppet samhälle. Ta debatten när du hör ett främlingsfientligt uttalande. Engagera dig.
Skrivet: 20110729
Media:
 tv4,  SvT Rapport fredag med reportage från minnesstund i Norge, Aftonbladet, HBL.fi om minnesstunderna i Olso och på Sergels torg, Expressen om minnesstund i Olso och Jytte Guteland, Expressen om minnesstunden på Sergels torg, DN, SvD, Norran  Aktuellt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*