Detta är vår hållning om Skälbyskolan och Häggviksskolan

Onsdag 1 juni 2011 och uppdaterad 11 juni och 22 juni

Vår hållning när det gäller Skälbyskolan och Häggviksskolan är densamma nu som tidigare. Vi vill satsa på dessa skolor. De ska renoveras, underhållas och hålllas i gott skick och framför allt finnas kvar. De ligger bra och de fungerar. Jag ser gärna att ännu fler kan gå på Skälbyskolan. Då kommer också möjligen fler att söka sig till Häggviksskolan och där skapa ett bättre elevunderlag. Det är i Häggviksskolan som i flera andra skolor i Sollentuna, elevbrist. Men Skälbyskolan är eftertraktad och kan inte ta in alla som söker. Det är en fin skola, med bra lärare, fin miljö och bra resultat. Men med ganska problematiska lokaler när det gäller Paviljongen som stått där i en 45 år ungefär och är helt utdömd. Vi kommer förmodligen att få ett extra nämndmöte för att ta beslut om ifall den där lokalen ska ersättas, för om den inte gör det så är det en lokalnedläggning. Och det är ett väldigt konstigt ärende i så fall, att lägga ned en lokal som är i full användning och där 60 föräldrar offrar en kväll före helg för att tala om för oss hur viktig den är. Vi har fått så dubbeltydig information om det här tidigare som var svår att tolka. Men utifrån vår synpunkt som parti, som vi handlat utifrån i nämnden och fullmäktige konsekvent de senaste åren, så ska dessa skolor finnas kvar och satsas på. Så sent som in november yrkade vi t ex på att renoveringen av bland annat Häggviksskolan/SMK skulle ske 2011 (och fick avslag).

TV 4 sände ett inslag igår om detta. Den 22 juni är det extra möte med barn- och ungdomsnämnden där beslut ska tas. Förslaget är att den ska rivas och inte återuppbyggas. Det kommer vi att rösta för en satsning på Skälbyskolan och Häggvik, dvs vi kommer att rösta emot förslaget till att paviljongen inte ska byggas upp.

Uppdatering 22 juni
Det förslag vi ska ta beslut om ikväll kommer inte att vara avveckling av Paviljongen. Istället ska det ske en lokalutredning.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*