Det är fortfarande obegripligt

Måndagen den 25 juni 2011 uppdaterad 17:22

I går och i förrgår berättade flera överlevande om sina fruktansvärda upplevelser, när de gömt sig och rymt från Utøya.Vissa har förlorat många av sina vänner, många känner någon som inte klarat sig. Som jag skrev förrigår så är det de anhörigas och vänners sorg och förlust som är den allt överskuggande konsekvensen av detta. Många behöver hjälp och stöd under lång tid. Ingen som inte var med kan förstå vad de barn/ungdomar som var där upplevde.

SSU skriver  i SVD att ”Inget politiskt ungdomsförbund vi känner till har fått genomlida en sådan enskild massaker mot sina medlemmar”. Ann Heberlein skriver ”Att döda unga människor är att försöka sig på att förinta framtiden.” Mer specifikt ville mördaren förinta så många socialdemokratiska barn och ungdomar som möjligt i Norge. Mördaren har använt specialammunition för att göra så stor skada som möjligt på sina offer. Breivik har hittills skjutit, bombat och åstadkommit skador som lett till att 76(?) personer dött Utøya, varav de allra flesta barn/ungomar (kl.17.00 angav polisen att det var 68 personer). Fortfarande saknas 46 personer. Alla överlevande har hemska historier. Kristoffer berättar om barnen som blev kvar på ön och som blev avrättade av Breivik. Det är fortfarande obegripligt.
Idag har vi haft en  tyst minut kl. 12.00.

Blogg: Martin Moberg, Johan Westerholm, Röda Berget , Krassman,
Media: SvT, idrottare världen över hedrar de döda , SR, NRK Mehammer berättar om sin upplevelse. Aftonbladet Jan Guillous krönika, Aftonbladet Kielos om att han mördade en hel generation

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*