Bra med frågor om jämställhet, Ylva Johansson

Ylva Johansson ställer viktiga frågor på DN-debatt om jämställdhet. Bra frågor att ställa som kandidat till ordförande för S-kvinnor. Som medlem i S-kvinnor tycker jag det är roligt att det finns en öppenhet i kandidaturen till ordförande posten och att det är fler som vill ha den. Jag är tämligen säker på att Håkan Juholt kan svara på frågorna och jag ser fram emot hans tal i Almedalen. Jag är lika säker på att regeringen Reinfeldt inte ställer många av dessa frågor och att regeringen än mindre har några svar.  Och efter att i nästan tio år  ha upplevt att jämställdhet i lokalpolitiken i det borgerliga Sollentuna är en helt osynlig fråga så är jag än mer övertygad om att regeringen Reinfelt a. inte ställer frågor om jämställdhet b. inte har några svar.  En fråga som jag själv gärna skulle vilja ha svar på är hur vi i Sverige ska förhindra att misshandlade kvinnor som lämnar sina män före två år har passerat för att skydda sig och sina barn blir utvisade ur landet?
 
Andra som bloggar: Peter Högberg Lena Sommestad

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*