Bra att folkpartiet backar och tar socialdemokraternas förslag om skolkommission

Den 11 december 2013 skrev Stefan Löfven och Ibrahim Baylan i SvD att det krävs en skolkommission. De skriver ordagrant att ”Vi vill därför inrätta en skolkommission som ska bestå av de främsta skolforskarna i Sverige och internationellt.” Detta förslag fick då inte gehör från folkpartiet, som avvisade förslaget den 17 december i en riksdagsdebatt. Det de hade att komma med då efter PISA var något om att låsa klassrumsdörrarna.

Idag, knappt en månad senare den 15 januari 2014, vill även Jan Björklund (FP) ha en skolkommission. Det är mycket bra att folkpartiet backar i denna fråga. Men inte heller han verkar ha läst socialdemokraternas förslag i detalj, eller om han medvetet vill desinformera för att det ska framstå som om FP har gjort något själva, då han säjer: ”Jag har uppfattat det som att de vill ha en partssammansatt kommission..Det här är en vetenskaplig kommission, en oberoende granskning som också kan säga obekväma sanningar.” Vilket var precis vad S föreslog i december. En kommission av forskare, svenska och internationella.

Inte heller SvD har läst på ordentligt. De skriver i dagens artikel att S endast ville ha svenska forskare, vilket inte stämmer enligt debattartikeln i deras egen tidning den 11 december.

Undra om FP och M kan komma på något eget förslag framöver när det gäller skolan?  Eller kommer de även fortsättningsvis med fördröjning ta socialdemokraternas förslag och lansera dem som sina egna?

Inte mindre än två artiklar är skrivna idag av SvD om FP:s ”förslag” här och ”här”. Undra om SvD skrev någon om socialdemokraternas förslag om skolkommission?

DN Politism
 Lärarnas nyheter
Blogg: Martin Moberg  Roger Jönsson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*